SEO szövegírás

 

 

Az internet világában, főleg ha valamilyen szolgáltatást keresünk, a puszta tényekre vagyunk kíváncsiak.

 

Hol? Mikor? Mennyiért?

 Ezekre a kérdésekre általában elég gyorsan meg is kapjuk a választ, csak beírjuk a keresőbe a vonatkozó szavakat és máris több millió találatot kapunk a másodpercek töredéke alatt.

De a találatok millióival nehéz versenyre kelni, pedig rendkívül fontos, hogy jó helyezést érjünk el a keresőben.

Hogyan lehetséges ez?

A szöveges alapon működő keresőmotorok a weboldalakon megjelenő releváns tartalom, és a keresőszavak alapján sorolják előrébb az oldalakat. A titok tehát egyszerű: a vonatkozó keresőszavak többszöri belefogalmazása szövegírás során. Szaknyelven ezt röviden SEO-nak (search engine optimization) hívjuk.

Íme, néhány elem, amire érdemes odafigyelni a SEO szövegírás során:

 • A legfontosabb, hogy az oldalunkon megjelenő szöveg ne legyen másolt! Ezt sajnos érzékelik a keresők és hátrasorolással büntetik az oldalunkat.
 • A megjelenő szövegi tartalom a szolgáltatáshoz igazodva releváns legyen.
 • A meghatározott kereső szó a lehető legtöbbször szerepeljen egy bizonyos százalékot meg nem haladva, mert azért szintén büntethetik oldalunkat.

A Brill Life Média Kft. alkalmazott, szakképzett szövegírói a SEO szövegírás során, az alapkövetelményeken felül az olvashatóság élményének növelésére is törekednek. Az ügyfeleink által meghatározott keresőszavak köré, egy egyedi, olvasható, és releváns tartalom kerül kialakításra. Ügyfeleink igényeik alapján részben vagy teljes egészében ránk bízhatják a SEO szövegírást.

 • meglévő tartalom átfogalmazása
 • meglévő szöveg bővítése
 • teljesen új megírása, melyhez csak a keresőszavak meghatározása szükséges

Természetesen ügyfeleinkben megfogalmazódik ilyenkor a jogos kérdés:

Hogy tudunk a vonatkozó szaktudás hiányában a szövegírás alkalmával releváns tartalmat kialakítani?

A szövegírást végző szakembereink a munka gyakorlati megkezdése előtt, az adott szakterületből szereznek elméleti jártasságot. Az alapos kutatómunka eredményeként már könnyedén tudnak a keresőszavak köré élvezhető releváns tartalmat írni.

Mi mindenre figyelünk a szövegírás során?

 • Fontos hogy a tartalom kiváló minőségű legyen, ne legyen stilisztikailag helytelen, és főképp ne másolt tartalom legyen.
 • Ne szóljon minden cikk ugyanarról átfogalmazva.
 • A weboldal megfelelő alapjainak letétele, a szolgáltatáshoz igazodó, keresőszavakkal megegyező menüpontok kialakítása.
 • Ha csak a keresőrobotoknak írunk tartalmat és nem értékesek az általunk elhelyezett szövegek a felhasználó számára, az hosszútávon nem hozhat megfelelő eredményt. Még ha el is érjük, hogy a mi oldalunk szerepeljen elől és a felhasználó a mi látogatónk lesz, az értéktelen tartalommal egyébként sem fogjuk "megnyerni" és hamar továbbáll egy másik weboldalra. Viszont ha hasznos és egyedi információkat adunk, releváns tartalmat írunk, akkor azt a kereső és a látogató is értékelni fogja.
 • Ne legyen lépten-nyomon hirdetésekkel, reklámokkal teletűzdelve az oldal tartalma. Ez szintén csökkentheti a felhasználói élményt, figyelni kell az arányokra.
 • Jellemzően egy weboldalon vannak állandó elemek (fejléc, lábléc, menü, stb.) Ügyeljünk arra, hogy minden oldalon elegendő egyedi, kizárólag az adott oldalra jellemző tartalom legyen, mivel ezzel lehet az állandó elemeket ellensúlyozni.

Mivel a keresők módszereiken folytonosan változtatnak, így ami tegnap még eredményes volt, az lehet, hogy holnap már elavulttá válik. Ezért csapatunk folyamatosan nyomon követi ezeket a változásokat, és ennek megfelelően vállaljuk a SEO szövegírásokat.

Tekintse meg a SEO szövegírásra vonatkozó ajánlatunkat vagy tekintse meg referenciáinkat!

Referenciamunkáinkból néhány:

http://specialingatlan.hu/

http://dugulaselharitomester.hu/

http://betonfuras-betonvagas.hu/

http://bihariautoklinika.hu/

http://mobil-autouvegezes.hu/

www.boerepito.hu

www.mgspecial.hu